Formarea profesionala a actuarilor in Republica Moldova

La data de 01 iulie 2010, ora 09.00 in cadrul CNPF  vor avea loc prezentari si discutii cu privire la formarea profesionala a actuarilor in Republica Moldova. Ideea initierii discutiilor apare ca rezultat a initiativei catedrei „Statistica si Previziune Economi» (prof.univ., dr. Ion Partachi — sef catedra) din cadrul ASEM si Asociatiei de Actuariat din Moldova referitoare la desfasurarea in cadrul ASEM, incepind cu 01 septembrie a.c. a unui program de studii postuniversitare de calificare profesionala in domeniul actuariatului – „Actuariat si riscul in afaceri”, cu o durata de 18 luni.

La dicutii vor participa reprezentanti ai ASEM, Institutului de Asigurari si Pensii din Romania (IAP), CNPF, AAM si ai Asiguratorilor din Republica Moldova.

Programul estimativ al discutiilor include:

a)Prezentare si discutii legate de programul de formare a actuarilor – sub forma unui program de studii postuniversitare organizat (in parteneriat cu IAP) la ASEM.
b)Prezentare si discutii legate de organizarea de cursuri de formare profesionala in domeniul asigurarilor de catre Institutul de Asigurari si Pensii – Bucuresti.
c)Prezentarea unei lectii de actuariat de reprezentantii IAP Romania.
Componenta delegatiei romane:

Prof.univ.dr. Dumitru G. Badea — Academia de Studii Economice si Institutul de Asigurari si Pensii
Conf.univ.dr. Roxana Ciumara — Academia de Studii Economice
Lect.univ.drd. Laura Elly Naghi — Academia de Studii Economice si Institutul de Asigurari si Pensii
Florian Gaba — Coordonator programe Institutul de Asigurari si Pensii.